Landgoed 'Monte dos Solões' 

Vakantiehuis op landgoed

Voel je welkom!

 

Na jarenlang bijna heel Europa te zijn doorgereisd, vielen we in 2007 meteen als een blok voor dit stukje Zuid West Portugal; het afwisselende landschap van bergachtig ruig, bosrijk en groen, tot glooiend, uitgestrekt en leeg, de Atlantische oceaan vlakbij, de pittoreske levendige dorpjes welke zomers even lijken in te slapen, de geur van de (wilde) kruiden, de geluiden van de natuur, de stilte...

 

Wij zijn Bjørn en Bea!

Wij houden van het buitenleven! Het liefst met dieren om ons heen, de rust, de vrijheid, het gemoedelijke, een motorrit maken of een lange wandeling, even heerlijk zwemmen in de zee of in een van de grote meren,  samen gezellig uit eten genietend van de Portugese keuken, een spannend boek lezen op de veranda, het blijven ontdekken van die prachtige en ook grote provincie; de Alentejo!

....een provincie net zo groot als Nederland....echter met maar zo'n 800.000 inwoners....

 

Monte dos Solões is de naam van ons intieme landgoed in de gemeente Odemira waar we alles vonden waar wij van houden.

Het is een thuis geworden samen met onze drie honden en de rest van de veestapel.

 

Het landgoed van ruim 11 hectare ligt verscholen in een prachtig dal. Dit geeft naast een gevoel van geborgenheid, ook een gevoel van ultieme vrijheid. Bovenop de heuvels heb je dan ineens een spectaculair uitzicht alwaar je je pas realiseert waar je eigenlijk terecht bent gekomen!

De helderblauwe hemel welke s' nachts verlicht wordt door duizenden sterren....te zien doordat de lucht zo schoon is....

het concert van de krekels.....soms bijgestaan door het kwaken van kikkers....

 

De Monte ligt tussen het dorpje Vale Ferro en het gehucht Cabaços en is goed bereikbaar over een rustig teerweggetje. Een kilometer na de Monte splitst de teerweg zich op in twee zandpaden wat maakt dat je je direct in de campo bevindt.

In het nabij gelegen dorp Relíquias is een plaatselijk supermarktje, de grotere zijn te vinden in Odemira en Ourique op zo'n 15-20 kilometer afstand. Overal zijn restaurantjes waar je kunt genieten van de Portugese keuken.

De Westkust ligt op ongeveer 30 ontspannende minuten rijden, waar meerdere (intieme) stranden en vele uitgezette wandelpaadjes te vinden zijn. In de omgeving liggen een aantal stuwmeren waar gezwommen en gevaren kan worden.

 

Op het landgoed Monte dos Solões staat slechts één vakantiehuis; "Casinha dos Solões" 

Volledig vrijstaand op een privaat terrein van zo'n halve hectare, middenin de natuur, rondom omheind met eigen oprit en afsluitbare toegangspoort. Met een prachtig uitzicht over een deel van het dal en de mogelijkheid om in alle rust een wandeling te maken over het landgoed.

Privacy en naar wens toch dichtbij de Monte voor een vraag of een gezellige babbel.

 

We nodigen je van harte uit om mee te genieten!

Bjorn Cabaços
Bea Cabaços
Wandelen Zuid Portugal

"Waar een pad is om te gaan, weet ik dat ik niet stil moet staan.
Weet ik, ik moet verder gaan.... met het verlangen mee"